Voor wie is het faalangst-examen bedoeld?

Voor leerlingen die extreme angst hebben voor het praktijk-examen. Het maakt niet uit of je al eerder rijexamen hebt gedaan. Ook als je al in het traject nader onderzoek rijvaardigheid zit, kan uw rijschool dit speciale rijexamen aanvragen.

Als je vermoedt dat jij last hebt van een ongezonde en extreme angst voor het rijexamen, dan doe je er goed aan om bij mij te komen lessen , omdat ik  gespecialiseerd  ben in het  begeleiden van leerlingen met faalangst.

Rijschool Yvonne Dekkers gaat de leerling al begeleiden tijdens het lessen en niet alleen bij het examen. Op die manier kun je al vanaf jouw eerste rijles werken aan je spanning , perfectionisme en/of faalangst.

De examinator is er speciaal voor opgeleid.

De examinator die dit examen afneemt is getraind om mensen met faalangst te begeleiden.

Het FA-examen duurt 80 minuten

Het faalangstexamen duurt langer dan een gewoon praktijkexamen, namelijk 80 minuten. Het begint met een intakegesprek waarin jij rustig je situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken. De examinator zal daar in het verdere verloop van het examen rekening mee houden.

In dit faalangstexamen is dus voldoende tijd om je op uw gemak te stellen. Want als jij je  op je gemak voelt, dan presteert je het beste!

Time-out aanvragen mag

Bent je met je FA-examen bezig  en de verlammende spanning slaat toe of je krijgt een black-out . Dan kun je een time-out aanvragen. Of meerdere, als je dat wilt. Je moet dat zelf aangeven. Op een veilige plaats natuurlijk. De examinator kan jou ook een time-out geven, als hij denkt dat je dat nodig heb. Dat wilt niet zeggen dat je dan meteen gezakt bent. De examinator kijkt naar het totaal plaatje van de rit.

Niet makkelijker

Het faalangstexamen duurt langer, maar is niet makkelijker dan een regulier praktijkexamen! Op dit examen moet je ook gewoon voldoen aan alle ‘rijvaardigheidseisen’. Dat houdt in dat je  moet laten zien dat je  ‘veilig’  en op een verantwoorde manier aan het verkeer deelneemt.